Miért pont oxigén ion?

Miért oxigén?
Az oxigén a köztudatba leginkább beépült fogalom, valódi szerepéről viszont sokan csak nagyon felületes ismeretekkel rendelkeznek. Az élet fenntartásához az embernek 5 készüléke van: a légző, emésztő, kiválasztó, keringető, szaporító. Ezek mindegyike komplex rendszereket foglal magába. Az oxigén fontosságát hangsúlyozza, hogy egy külön készülék alakult ki a felvételére (légzőrendszer), sőt a keringető készülék fele is az oxigén szállításra hivatott. Azt tudnunk kell, hogy az élő szervezet soha semmit nem használ fel 100%-san, így az oxigénnek is csupán csak 25%-át. A maradék 75% a kilégzés során távozik a tüdőből. Nem is lenne jó, ha több hasznosulna, mivel borzalmasan sok energiát kellene befektetnie a szervezetnek a nagy mennyiségű oxigén feldolgozásához, mivel az oxigén az egyetlen olyan gáz halmazállapotú elem, melyet a szervezet maradéktalanul hasznosít.

A semleges oxigént a sejtek viszont nem tudják felhasználni, ahhoz ionizált állapotban kell lenniük. Az ionizáláshoz viszont energia kell, mely energia a természetben rendelkezésre áll – ideális körülmények között. Napjainkban viszont ezek a körülmények nagymértékben leromlottak. Gondoljunk a légszennyezésre – Budapest a legszennyezettebb levegőjű városok egyike Európában – az elektromos szmogra, és arra, hogy naponta hány órát töltünk zárt terekben. Ezen zárt terek levegőjében ugyanis rohamosan csökken az oxigén ionok száma, arányosan az ott tartózkodók eltöltött idejével, számával. Az ideális az lenne, ha a levegő minden egyes köbcentiméterében 20 000  negatív oxigénion lenne. Ez a mennyiség azonban napjaink budapesti levegőjében mindössze 50 – 100 ion/cm3, vidéken 300 – 400 ion/cm3, nem rendszeresen szellőztetett zárt terekben 25 – 30 ion/cm3.

Ha érdeklik a részletek
Ha sejtszinten nézzük, akkor a legfontosabb, hogy mind a 1014 -en sejtünkben megtermelődjön az ATP (adenozin trifoszfát) – ami a  mitokondriális rendszerben történik. Negatív oxigén ionok hiányban nem történik meg az ATP termelés – nem oxidatív foszforiláció megy végbe, hanem egy reduktív glikolízis alakul ki, ami erjedéshez – gázosodáshoz vezet, majd a szervezet elgombásodik. Kezdetben aluszékonyság, álmosság, koncentrációs zavarok, az agykéreghez kötött  érzékszervi funkciók zavarai jelentkeznek, ha tartós az energia hiány, legrosszabb esetben a végén halál is bekövetkezhet. Jönnek a krónikus fáradtság szindróma első tünetei, s a végén az oxigénhiányos állapotban a daganatos betegségek is sokkal jobban előtérben kerülnek, mint normális formába. Ezért negatív oxigén ionokra folyamatosan szükségünk van, mint azt már Otto Warburg Nobel díjas kutatótól tudjuk.

A szervezet energiapótlása
A Dermio Top Head és a Dermio Detoxi Slider®  olyan készülékek, melyek energiával látják el az oxigént, energetizálják, létrehozzák a negatív oxigén ionokat. (plazma) A Dermio Top Head és a Dermio Detoxi Slider® -el energiát viszünk a szervezetbe, ez tudományosan igazolt. A semleges oxigént ionizálni kell, az ionizáláshoz viszont energia szükséges. A készülék biztosítja, hogy nem az ATP-nek kell az energiát megoldania, hanem a készülék maga állítja elő. Így kevesebb ATP-re van szükség, hogy a negatív oxigén ion beépüljön a különböző szerves anyagokba. Mivel az oxigén rendelkezik egy plusz energiával, amit képes leadni, ezáltal az ember alapenergia szükséglete lecsökken.  Kimutatható, hogy ez molekulánként hány elektron voltot jelent.